100711: Och mästarna är...


DACHAU DEATH EATERS!

Efter sex rafflande matcher står det klart att Dachau Death Eaters är svenska mästare i Quidditch år 2010! För intresserade kommer här resultaten från matcherna. Kvicken ^°^ gav 50 poäng och är inräknad i poängsumman nedan.

DDE ^°^ 80p - TFE 10p
JJ ^°^ 90p - XWU 50p
DDE ^°^ 120p - JJ 30p
TFE 80p - XWU ^°^ 70p
DDE 110p - XWU ^°^ 50p
TFE ^°^ 110p - JJ 30p

Detta gav en slutlig poängställning enligt följande:

1. Dachau Death Eaters 310 poäng
2. The Flying Errors 200 poäng
3. Xtreme Wiggaz United 170 poäng
4. Jämtland Jägermeisters 150 poäng
Bilder kommer så snart som möjligt. Under tiden vill jag passa på att tacka alla spelare (för att ni verkligen gav järnet!), alla funktionärer (för att ni ställde upp med kort varsel och gott humör) och all publik (för att ni höjde stämningen)!

Om någon har spelat in videos, tagit bilder, eller vill skriva ett referat av turneringen så får ni gärna skicka in det till svenskahpfans@gmail.com. Jag tänkte också passa på att be alla som har synpunkter på spelreglerna att lämna dem i en kommentar till det här inlägget, så är vi ett steg närmare de officiella svenska quidditchreglerna.

Tack så mycket, och grattis igen till Dachau Death Eaters!

9 kommentarer:

philomelaaaa sa...

Quidditch-SM är nåt av det bästa som hänt i år!!

Ch sa...

Min pappa tyckte reglerna var bra :D och jag också ^^

Li sa...

Jag har en del synpunkter på reglerna.

1:
Dunkarna. Alldeles för många. När man väl kom på hur man kunde sabba det andra lagets spel genom att totalt peppra dem med dunkare konstant gjorde det att spelet blev hackigt, tråkigt och inga fina uppspel gjordes. Två dunkare är mer än lagom, inte bara gör det att det blir svårare att stoppa, men det gör också att slagmännen blir mer aktiva. De måste kämpa efter dunkarna, samarbeta i viss mån, passa över planen, osv, osv vilket gör att deras jobb blir mer, och svårare, än vad det var nu.

2.
Stegen som jagarna tar är alldeles för många. Förlåt, men när vissa kan springa över hela planen är det inte okej. Det är också ganska jobbigt att både själv, och för andra, hålla koll på en så jobbig siffra som sju steg. Det är FÖR många. Jag tycker själv att fem är helt lagom, det ger en chans att springa lite, men då måste också passa, samarbeta och faktiskt jobba för sina mål. Kändes som onödigt mycket tjafs runt huruvida spelarna tog si eller så många steg och det är onödigt.

3.
Håll koll på reglerna som finns. Blås när de bryts. Inför frikast, straffkast, whatever passar. Ska det inte vara armbågar, ska det inte vara armbågar. Ska det inte springas fler än sju steg, ska det inte springas fler än sju steg. Ska man till handklapparen varje gång, ska man gå dit. Att smyga undan reglerna var huuuur lätt som helst eftersom det aldrig blåstes eller avbröts mer än då någon jagare blev avblåst för att ha blivit träffad av dunkare, vilket var ett av få regelbrott. Skriver man regler, ska reglerna hållas efter. Känns inte okej att vissa hålls stenhårt på, andra inte...

4.
... vilket för mig in på min andra punkt. Fler domare. Fler funktionärer. Fler som kollar hur dels spelet går till, om det blir mål, hur kvicken fångas, osv. Skulle dessutom kännas skönare om domare och funktionärer som fanns vågade säga emot och hålla koll och stå fast vid åsikten om vad som hänt. Kändes ganska ofta som att ju högre man skrek, desto mer rätt fick man och så blev det med det. Skulle bli roligare med bättre koll.

5.
Sökarna och kvicken. Vad ska egentligen sökarna få göra? När de är på planen, ska de få störa spelarna, klonken, eller bara springa runt? Hur mycket får de gå in?
Också, bättre koll på vem som fångar kvicken och när, hur kvicken kastas. Nu var det antingen 30 meter över eller rakt i handen på lycklig sökare och det känns sjukt tråkigt. Jag tycker att kvicken ska göras om eller att den ska bli värd än mindre poäng om man inte kan lösa det på ett bättre sätt. Är såklart även jag medveten om hur otroligt svårt det är att lösa kvicken, men desto viktigare att sådant inte avgör matchen.

6.
Planen. Tycker man kanske ska försöka gå ihop och göra bättre plan och målringar. Kanske med metall? Borde gå.. På något sätt. Och inte göra avstånd runt med garn. Gjorde det otroligt svårt för slagmännen att hålla koll på var de fick vara när garnet helt plötsligt var no where to be found ;)

7.
Vid mål. Blås av matchen, starta om, med antingen uppkast, vaktare eller jagare från laget som just fick målet mot sig. Nu hade ingen koll på när det blev mål, vad det stod eller vad som hände för målen fick helt enkelt inte alltid så mycket uppmärksamhet. Visserligen kan stopp av spelet förstöra kontringar, men hellre att spelet syns än att man kontrar. Tycker jag.

Annars tycker jag det var sjukt kul att spela, spelarna var bra och det var spännande! Men ja, lite synpunkter från mig och The Flying Errors. Kanske kommer fler inlägg om de upptäcker att jag glömt något!

Och ja, vi kanske är överseriösa och dryga och tycker mycket men jag tycker att ska man spela, ska man spela, annars kan vi lika gärna ha picknick och låta bläckfisken avgöra vem som ska vinna SM ;) puss!

Li sa...

hahahhahaha oj det var verkligen inte meningen att kommentaren skulle bli sådär lång XD sorry. jag borde inte kommentera :(((((

Christine sa...

Öh inte för att det spelar någon roll, men TFE hade faktiskt 80 poäng mot Jämtland när vi fångade kvicken=130 poäng!

Christine sa...

Annars håller jag med om allt Li säger! Definitivt färre dunkare, alternativt mycket bredare plan. Friläge ska vara lika med mycket bra målchans, vilket det inte var nu eftersom det var antalet steg+vaktare+två dunkare att hålla sig borta ifrån. Alla gillar mål, så hellre 100-100 än 10-10 om färre dunkare innebär sämre chanser till försvar. Sen tycker jag planen kunde vart lite längre också, djupledsspel var halvt omöjligt, vilket gynnade de som var stora och buffliga och helst grötade i mitten...

Slutligen är det en förutsättning för mitt deltagande nästa år att vissa lagnamn inte accepteras. Om man vill skämta om koncentrationsläger där tiotusentals människor blev brutalt mördade kan man göra det i mindre sällskap med andra människor som inte heller nått en högre mental ålder än 3. Under ett av den svenska HP-fandomens största events tycker jag dock att man kan försöka hålla en viss nivå.

Dock en stor eloge till dig Maria som orkade arra det hela, bra jobbat! :)

SHPF sa...

Tack Christine och Li för värdefulla synpunkter, jag håller med om en hel massa, som t.ex. fler domare och funktionärer, tydligare regler och avblåsningar, större plan och färre steg. Men ja, välkomnar fler åsikter! Sen vore det grymt om någon sportintresserad/kunnig person försöker skriva vettiga och tydliga spelregler och lägga fram som förslag på något sätt. Nästa års SM har alla möjligheter att bli ännu grymmare. ^_^

Rob sa...

http://www.internationalquidditch.org/rules/

Miran sa...

Christine, har du problem med mitt lag så kommer du och pratar med MIG och skriver inte massa skit på andras bloggar.