100727: Wizarding World of Harry Potter


Lyckligt lottade Jaz var på öppningen av Wizarding World of Harry Potter, nöjesparken i Orlando i Florida. Är du nyfiken, fortsätt då att läsa hennes berättelse!

Så fort vi steg av i Orlando, den sjuttonde juni, förstod vi att Harry Potter var ett aktivt ämne i staden. På flygplatsen fanns en Universal Resorts affär, och ena halvan utav denna butik hade byggts om för HP-saker.

Vi tog en taxi till Hard Rock Hotel(!), vilket skulle vara vårt hotell för natten. Taxiresan var en Fangirls dröm; hela Orlando var pyntat med reklam om temaparken, för att inte nämna det faktum att alla hotell hade skyltar där det stod ”cheap rooms, CLOSE TO THE WIZARDING WORLD OF HARRY POTTER”. Restauranger och caféer lockade åt sig gäster genom att relatera till Harry Potter. Min favorit var Hard Rock Cafe's Reklam: "We can make a cool beer magically appear; WELCOME POTTER FANS!" När jag såg detta började jag direkt skrika om det faktum att Hard Rock Café välkomnade mig. Även hotellen tog åt sig HP-nördigheten, alla tre utav Universal Hotel (vi bodde på två av dem) visade non-stop Harry Potter-filmer, och hade affischer uppe överallt (yay!). Jag fick min första glimt av Hogwarts, och mitt hjärta stannade.

Nästa dag gick vi upp vid fyratiden, och vi stod i kö vid kl fem, prick. Kl sex öppnade de parkportarna och vi var, lyckligtvis, rätt så långt fram i kön. Efter bara några hundra meter fick jag en klar syn av Hogwarts torn, däribland the Gryffindor tower. Kl åtta invigdes Wizarding World officiellt, och vid exakt 08.57 tog jag mina första steg in i Hogsmeade.Jag hade inga ord, jag har varit ett fan i tio år, så jag tillät mig själv att göra det enda jag kunde: jag grät. Helt öppet. Framför folk. Och det finns på film... Det såg precis ut som i filmerna, verkligen. Hogsmeade var prytt i snö och istappar, de små och stora detaljerna gjorde hela alltet perfekt. Vi gick runt en stund, och tog in allt. Honeydukes, Zonkos, the Hogs Head, the Three Broomsticks, the Owlery, Ollivanders, ja, allt fanns där.

Det bästa kom dock efter en liten stund. Efter att ha gått igenom hela Hogsmeade tornade plötsligt Hogwarts upp sig framför mig. Jag började storgråta, och plötsligt har jag en kamera från Floridas lokalnyheter upptryckt i ansiktet. Jag kunde inte prata, mamma förklarade att vi hade kommit dit från Sverige medan jag fortsatte att stirra. Snabbt som fan skyndade vi in i Hogwarts, och jag säger det helt ärligt, det var en av de bästa känslorna i hela mitt liv.

Jag gick längs med väggarna och bara lät ena handen dras längs dem. Vi möttes av en rad olika saker i början: the Mirror of Erised, olika statyer från filmerna och dörrar som det stod ”Potions Classroom, ”Potion Storage” och ”The Kitchens” på. Det första jag fick ur mig var ”I want detention with Snape!” Svaret från folket blev: ”You’re sick”, ”Ew” och ”Why?”.

Därefter kom man ut i växthusen där det fanns mandragoror och köttätande växter. Man fick köa därute i säkert en timma, men det var det värt. Tillslut fick vi i alla fall stiga in i Hogwarts, på riktigt. Fler statyetter och även elevhemspoängen var det man möttes av, och i slutet av korridoren fanns den staty som vaktar Dumbledores kontor. Man såg även ingången till the Room of Requirement. Ett antal talande portätt senare, och man befann sig i Dublemdores kontor.

Kontoret var perfekt, jag tror seriöst att jag dog lite. Sen hörde man Dumbledores röst. Jag tittade sakta upp mot där jag visste att han skulle stod och bara gapade. Det såg verkligen ut som att Sir Gambon stod där, och talade med en, och tittade på en. Han berättade att ”Fear of a name only increases fear of the thing itself” och att Hagrid hade tappat bort en drake och att om man hittade den, helst skulle “tell a prefect, and then run, not necessarily in that order”. Efter det bad han dig fortsätta in till nästa rum, där du skulle ha en DADA lektion, men då professorn var sjuk så skulle Binns ersätta för honom.DADA-klassrummet var även det helt perfekt, och strax fick man ett nytt besök utav Harry, Ron och Hermione, som alla uppmuntrade dig att skolka för att spela Quidditch med dem istället. De var otroligt roliga att se, speciellt eftersom Harry verkade ha överdoserat på Felix Felicis igen. I vilket fall som helst, nästa rum fick mig att buga djupt och säga ”I’m not worthy” gång på gång. Där, framför mig, fanns de fyra grundarna, och de talade! Och Slytherin var perfekt, han var... perfekt. Rowena såg inte ut som jag tänkt mig henne, och inte heller Helga, och Godric såg ut som Hagrid, men rödhårigare... Med Salazar var perfekt. Godric höll i sitt svärd, medan de andra tre grundarna alla hade horocruxerna på sig, eller i hand.

Efter dem så stötte man på den tjocka damen som gav mig en rejäl huvudvärk. Hon håller verkligen ALDRIG tyst (huvudvärken älskade jag dock, för den var Harry Potter-relaterad)! Gryffindors sällskapsrum var nästa rum, och det såg ut precis som i filmerna, det var jättemysigt, och jag säger det helt ärligt även om jag är Slytherinare. Alla i USA är btw hardcore Gryffindorare, och de alla verkade hata de få Slythare jag stötte på... Sorgligt.

Efter det höll sorteringshatten tal om hur själva åkturen/attraktionen skulle gå till, säkerhetsregler och annat. Själva attraktionen var helt fantastisk, och skiftade från 3D-effekter till riktiga, byggda scener. Jag vill inte spoila någon, så om någon vill ha mer information får ni prata med mig eller be SHPF att skrika på mig om mera detaljer. Kort och gott så blev man attackerad av ett antal varelser: drakar, dementorer, spindlar m.m. Quidditch var väl det man minns höll på med under resan. Oh! Något som gjorde mig glad: Draco. Och han slog Harry. Och han flyger rakt framför en och sitt normala jätteheta Slytheriniga jag: YAAAAY!!!!Efter det vart det shopping och lunch på Tre Kvastar som gällde, och en till tripp till Hogwarts. Under vår sju dagars resa så var vi på Wizarding World varje dag, och åkte ”the Forbidden Journey” en tio gånger, vi åkte även ”Flight of the Hippogriff”. ”The Dragon Challenge” var dock inte prioriterat, men nästa gång, så!

Vad mer finns det att berätta om the Wizarding World som bilder och videoklipp inte kommer att göra? Jag kan ju berätta om när de andra magiska skolorna uppträdde. Beauxbatons och Durmstrang var där och hade shower, och de var riktigt duktiga, video kommer med senare. Kan också påpeka att Durmstrangkillarna var väldigt... i brist på bättre ord, heta, och Beauxbatons flickorna var väldigt... flickiga... Ja. Något som jag inte lyckades få med på film var tyvärr kören, med sina grodor, men de spelade upp en rad olika låtar: ”Something Wicked This Way Comes”, ”Can You Do the Hippogriff” och temalåten för ”Quidditch World Cup”. De var jätteduktiga, men alla låtarna är bättre i originalform. ”Can You Do the Hippogriff” var så inte gjord för att vara en acapella låt.

På kvällen dock, fick vi äntligen svar på en rad frågor som vi hade om Wizarding World; när vi bokade vår resa medföljde det ett pass som lät oss få en timmes tidigare inträde till parken, vilket skulle ha gjort att vi skulle ha fått sluppit kön på morgonen och kommit in i parken till åtta. Universal berättade att i sista sekund tog de bort just det tidiga inträdet för just den 18, på grund av folkmassorna. De andra dagarna fick vi tidigare inträde. De berättade att Harry Potter-casten bara hade varit där i tjugo minuter eftersom de skulle åka hem, de hade varit där hela veckan. De berättade även att på kvällen innan så hade de haft specialöppet för speciellt inbjudna, där casten kommit inrullandes i the Knight bus och Dan och Rupert kört in med Mr. Weasley’s flygande bil. JK Rowling hade även varit där, likaså John Williams. Min kära mor påminde mig glatt om att jag andats samma luft som JK Rowling och Tom Felton, och jag fick plötsligt svårt att andas.

Hela resan har varit helt underbar, förutom flygresan hem, men det struntar vi i. Upplevelsen var helt magisk, bokstavligen. Det fanns ett antal saker som var en besvikelse, men som sagt, vi struntar i allt negativt. Det enda jag vill tillägga är att om någon skulle åka till Wizarding World, så bli inte allför besvikna när ni kommer in till Olivander’s. Själva butiken är perfekt, men Universal har lovat att alla ska få bli valda av en trollstav, men USA gillar att överdriva. Av en grupp på ca 25 pers får en person gå igenom väljandet, resten får uppge sitt födelsedatum i kassan och köpa en trollstav.

Det var en stor besvikelse, men det hemska var att se hur de som jobbade på stället hanterade det; en kille på en tio år (han var i den där ålder då man väntar på sitt Hogwartsbrev) gick fram till han som var Ollivanders assistent. Han frågade varför han inte fick en trollstav vald åt honom och mannen böjer sig ner, och tittar på grabben och säger helt öppet ”Maybe you’re not magical”. Man såg killens hopp och drömmar dö ut när han hörde det svaret, han fick tårar i ögonen och jag har aldrig sett ett barn se så hjärtkrossat ut. Som sagt, de är inte de smartaste som arbetar på stället, men det jämnar ut sig.

Sammanfattningsvis: Allt var perfekt, och jag älskade varenda sekund av hela vistelsen, jag rekommenderar det till varenda nörd, och ickenörd därute, det är något man aldrig kommer glömma och något som man kommer vilja göra om. Man får säga vad man vill om USA, och ja de lovar för mycket, utan att tänka; planeringsvis har jag kommit fram till att Sverige är helt underbara på, men när amerikanerna bestämmer sig för att göra något, så går det fullt ut. Vistelsen inspirerade fram ett antal nya låtar som the Fangirls ska försöka ta tag i, och jag hoppas att jag kommer att se massa nördar under nästa HP event!PS. Snabblista på affärer och vad de säljer:
- Ollivander’s: Trollstavar
- Filch’s Emporium: Allt från schackspel och Voldemortdockor till massor med elevhemssaker.
- Dervish and Banges: skolklädnader, halsdukar, m.m. samt en massa annat som är viktigt i en trollkars liv.
- Zonkos: Alla möjliga skämt artiklar och även pygmépuffar, dock en besvikelse I skämt avdelning, buttricks är bättre
- Honeyduke’s: Allt möjligt godis, kittelkakor, chokladgrodor, Bertie Botts och Sugar Quills


1 kommentar:

Chelsea sa...

I have been using this blog to practice. :$

Anyways, I saw the Dragon Challenge mentioned, and this is something I believe I have firsthand experience with! The Dragon Challenge is actually recycled from another park (Islands of Adventure, I believe); it was originally a roller coaster called Dueling Dragons. I think they've just renamed it and possibly repainted it, but the ride is the same. It's not all that interesting, but I could just be biased 'cause it's the only roller coaster I've ever injured myself on. Plus I don't like roller coasters.

Sorry this isn't in Swedish.

The end.