110115: SHPF's Årskrönika för 2010


(Några dagar sent kommer nu 2010 års krönika. Hoppas ni verkligen njuter av att se tillbaka på det gångna året, vi har gjort så sjukt mycket!)

År 2010 är nu över. Kungligt bröllop, terrorattentat, och katastrof i Haiti kommer alltid att vara en del av 2010. Men vad har Fandomen bidragit med detta år?

Januari 2010
Året började med karaktärsdiskussioner i HP-forumet på Fefo.se, vilket innebar en hel veckas diskussioner om de mest populära karaktärerna. Uppskattat blev det och tankar finns på en fortsättning, fast i mindre skala, även i år.
Det blev också mycket info om Lumos 2010, en wrock-spelning arrad av Emma och Elin.
"Vi älskar skivor" var ett inlägg som uppmärksammade Swedish Shortsnouts första skiva och även att de, tillsammans med Solitary Snape, skulle sälja sina skivor på Lumos senare i februari.
Det var även en del träffar i Värmland, Linköping och Uppsala.
För att läsa hela Januaris inlägg så klickar du här.

Februari 2010
I februari var det mycket nyheter om Lumos. Pressen hade intervjuat arr, bilder kom efteråt, en vlogg och en recension från Lovisa. Att fandomen tagit sig norr över för första gången var stort och med internationellt besök så blev spelningen i Åre en succé, en succé som även får repris i år (fast denna gång i Östersund)!
I samband med detta kom också bandsläppet för Victory Wrocks, en spelning som kom att hållas i Växjö några månader senare.
För att läsa hela Februaris inlägg så klickar du här.

Mars 2010
Mars var ingen höjdare precis, inte så mycket hände och inte så mycket skrevs.Alla var pepp på det som skulle komma och glada över det som varit. Anna uppdaterade oss om läget med Snape och det var träffar i Malmö och Växjö. Och inte för att glömma, The Advance Guard hade en bokdiskussion på PunktMedis!
För att läsa hela Mars inlägg så klickar du här.

April 2010
Månaden började med dystra nyheter om att varken konventen Sonorus eller Protego skulle komma att bli av. Men bara några dagar efter det kom lösa rykten om det som skulle bli HatP's turnésommar. The Fangirls hade en spelning på Zon Moderna, en utställning på Moderna Muséet i Stockholm, som blev oerhört lyckad. Sen var också både Solitary Snape och Swedish Shortsnouts nominerade i amerikanska Wizard Rock People's Choice Award. Det fanns planer på ett konvent i Linköping som tyvärr inte heller blev av.
För att läsa hela April inlägg så klickar du här.

Maj 2010
Maj månad började med en midnattsspelning i Vroxjö på Victory Wrocks där Elder Dragon hade sin första, och hitills, enda spelning. Travelling Snape var också där och några dagar efteråt så annonserade vi ut efter lite bilder och då fick vi även ett par videor från spelningen och Solitary Snapes vlogg. Maria släpper även bomben Quidditch-SM, som senare i juli blev en succé! I samband med detta bildades Dachau Death-Eaters, som också blöev vinnare av det hela. Miran hade en presentation av sitt projektarbete om Svensk Fandom på punktMedis, De Buggande Boggartarna hade en spelning på ett födelsedagskalas och bandet The SlytherPuffs bildades.
För att läsa hela Maj's inlägg så klickar du här.

Juni 2010
Den nya månaden börjar med träffar i både Kalmar, Värmland och Umeå. Maria presenterar reglerna för Quidditch-SM och två nya lag bildas, Xtreme Wiggaz United och Nargles of the Nemesis. Uppsala Slug Club uppdaterade kalendern med att de skulle fira 80 års-kalas den 31 juli och vi skrev även om att The Swedish Rowling Fan Club vaknade upp ur graven och sökte skribenter. Shortsnouts kom med en EP och en musikvideo till det, som en uppvärmning inför SM. Och juni avslutades med alla HatP's konfirmerade spelningar, samt platser och tider. Sen får vi ju heller inte glömma att trailern till DH part 1 släpptes!
För att läsa hela Junis inlägg så klickar du här.

Juli 2010
Att Are You Sirius? skulle spela på USC's event senare i månaden fick inleda juli. Resultatet från Quidditch-SM postades någon dag efter den tuffa helgen och bilder trillade in.
Den officiella sidan för HatP's skandinaviska turné kom upp och Elin och Emma, arr och chaufförer, lyckades att engagera hela jämtlandspressen och tyvärr kommer nog ingen glömma journalistens fecitering på Emma; "Det här är det största som har hänt i mitt liv!", vilket Anna gjorde en repris på i Augusti. Förband presenterades till HatP och Jaz berättade om hennes resa till Wizarding World of Harry Potter. Månaden avslutades med att Harry fyllde 30 år.
För att läsa hela Julis inlägg så klickar du här.

Augusti 2010
Augusti stavades såklart Harry and the Potters. Hysterin var enorm och våra inlägg domineras av deras framträdande i pressen och era bilder och videos. Både jag och Maria var runt i landet, på både HatPs spelningar och annat, så det blev mest skrivet om just HatP.
För att läsa hela Augustis inlägg så klickar du här.

September 2010
September inleddes med Hogwartsexpressen och det visade sig ganska tidigt att HP-Eventen inte skulle sluta att arrangeras, då julbalen, Portkey och Quidditch-SM '11 var saker som funderades och planerades kring. Träffar i Göteborg, Stockholm och Växjö och därefter inslag om HP i KP. Den charmiga franska Shortsnouts fanvideon var ju också den i september!
För att läsa hela Septembers inlägg så klickar du här.

Oktober 2010
Wrocken influerade Spotify och HatP and the Stalkers kom med sina vloggar i början av Oktober. Rowling var i danmark och tog emot pris och Linda satte igång Weasley-Projektet. I slutet av månaden släpptes även biljetterna till DH.
För att läsa hela Oktobers inlägg så klickar du här.

November 2010
Det var träff i Göteborg, en HP-dag i en finsk skola och premiären på DH part 1. Kingsley var i Stockholm i samband med premiären och Hanna intervjuades i P3 Populär med Hanna Fahl och TSRFC. Mycket kring DH kort sagt.
För att läsa hela Novembers inlägg så klickar du här.

December 2010
I december blev det inte så mycket nyheter, men sjukt mycket kreativitet från er sida. Med bidrag som gav sammanlagt 33 poäng delat på de fyra elevhemmen så blev månaden riktigt mysig och i början av 2011 tillkännagavs det att det var Slytherin som kämpat hårdast och vunnit.
För att läsa hela Decembers inlägg så klickar du här.


Statistikmässigt sett har det också gått oerhört bra. 12 000 besök i år har det blivit och enligt statistiken så har det vart inläggen om att HatP skulle komma till Sverige och Quidditch-SM i somras som har vart populäsrast i år. SHPF har även nått mer utomlands och vi förvånas över att det är någon från Uzbekistan som har varit här inne. Allt ser lovande ut och vi hoppas på att 2011 bjuder på minst lika mycket vilja, kärlek, gemenskap, ambitioner, arrangemang och kreativitet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Aw, 2010 var ett jädrans bra HP år! Bra krönika, återupplever massa fina minnen. Kände att jag bara var tvungen att fråga när jag läste, dock: Är det någon som vet vad som har hänt med The Fangirls? Har de slutat spela, eller?