120111: Phoenix 2012

Vid sextiden i torsdags kväll fylldes Kalmar Slotts gästabudssal med ett sextiotal uppklädda Harry Potter-fans, redo för bal på slottet. Phoenix 2012, årets julbal, var igång, med trerätters middag och massor av dans. Både under middagen och till dansen var det underhållning i form av Wizard Rock på livescen, och tre band var inbokade för spelning.
Först upp var Lord Lovegood, som gjorde sin första spelning och passade på att släppa skiva på samma gång. RapeSnapeEscape gjorde sin tredje spelning, sin andra i Kalmar efter att också ha spelat på Portkey 2011, och hade utökat sin enda låt till fyra, vilket var mycket uppskattat. Sist upp var Lockharts Beundrarpost, som också hade nytt material att blanda med det de spelat på Quidditch-SM och i Wrockeborg. Under dansen blandades sedan Wizard Rock med mugglarmusik, och det var full fart på dansgolvet under större delen av kvällen.

Balen var även en välgörenhetsgala, och förutom ett slutsålt lotteri hölls även ett bokbord. Totalt blev det ett överskott på ca 2600 kr, som kommer att tillfalla Harry Potter Alliance och J.K. Rowlings egen välgörenhetsorganisation Lumos.

Ni som har bilder från balen är välkomna att maila dem till svenskahpfans@gmail.com !

Inga kommentarer: